Kvaliteet=kokkuhoid isikukaitsevahendute puhul. Kuidas nii?

Isikukaitsevahendite valimise spikker

Isikukaitsevahendite (IKV) ostmine on oluline investeering nii töötajate turvalisuse kui ka ettevõtte tootlikkuse tagamiseks. Kuigi kõrgekvaliteedilised IKV-d võivad alguses tunduda kallimad, aitavad need pikas perspektiivis kulusid kokku hoida ja tõsta turvalisust. Siin on mõned nõuanded, kuidas tööstused ja tootmised saavad seda saavutada:

1. Investeeri kvaliteetsetesse isikukaitsevahenditesse

  • Pikem eluiga: Kvaliteetsed IKV-d kestavad kauem kui odavad alternatiivid, mis tähendab harvemat asendamist ja madalamaid pikaajalisi kulusid.
  • Parandatud tööohutus: Kvaliteetsed IKV-d pakuvad paremat kaitset, vähendades tööõnnetuste riski ja seega ka sellega seotud kulusid (nt meditsiinikulud, tööseisakud).

2. Koolita töötajaid

  • Õige kasutamine: Koolitused aitavad tagada, et töötajad kasutavad isikukaitsevahendeid õigesti, mis suurendab nende tõhusust ja pikendab toodete eluiga.
  • Regulaarne kontroll: Õpeta töötajaid kontrollima oma isikukaitsevahendied enne iga kasutuskorda, et tuvastada kulumist või kahjustusi varakult ja vältida õnnetusi.

3. Hooldamine

  • Regulaarne hooldus: Ka kvaliteetsete isikukaitsevahendite regulaarne hooldus võib pikendada nende kasutusiga. Näiteks respiraatorite filtreid tuleks vahetada regulaarselt ja kaitseprille tuleks hoida puhtana.
  • Parandamine: Mõningaid vahendeid saab parandada ja uuendada, selle asemel, et need kohe välja vahetada.

4. Koostöö otse maaletoojaga

  • Hulgitellimused või vendinglahendus: Koostöö otse maaletoojaga tagab paindlikkuse – suuremate koguste ostmine võib tagada parema hinna, samas aitab jaotuskapilahendus kokku hoida vahendite hoiustamisele kuluvat laopinda ja jätab ka vastutuse kapi täitmis eest maaletoojale.
  • Tootjate hindamine: Valige tootjad ja kaubamärgid, kes on tuntud oma toodete kvaliteedi ja usaldusväärsuse poolest. Küsige soovitusi ja tagasisidet maaletoojatelt ja teistelt sarnases valdkonnas tegutsevatelt ettevõtetelt.

5. Jäätmete vähendamine

  • Taaskasutus: Kasutage võimalusel korduvkasutatavaid tooteid. Näiteks mõned respiraatorid ja kindad, samuti enamus kaitseprille on loodud korduvkasutamiseks pärast puhastamist ja desinfitseerimist.
  • Keskkonnasõbralikkus: Enamikel kvaliteetsete isikukaitsevahendite tootjatel on olemas tootesarjad, mis on valmistatud eriti keskkonnasõbralikest ja taaskasutatud materjalidest, mis ühtviisi head kasutajale ja koormavad veel vähem keskkonda.

6. Turvalisuse kultuuri edendamine

  • Teadvustamine: Rõhutage töötajatele turvalisuse olulisust ja selgitage, kuidas isikukaitsevahendid aitavad nende tervist kaitsta.
  • Motivatsioon ja kaasamine: Kaasake töötajad otsustusprotsessi, milliseid tooteid kasutada. Andke valik tooteid testida ja paluge anda kasutuskogemusest hiljem ülevaade. Nende tagasiside võib aidata leida parimaid lahendusi ja suurendada soovi isikukaitsevandeid kasutada. Ebamugavaid või mitte toimivaid tooteid kasutatakse vastumeelsemalt.

7. Analüüs ja vajaduste hindamine

  • Kohandatud lahendused: Jätkake aeg-ajalt tagasiside küsimist, et tagada vastavus tegelikele vajadustele ja analüüsida võimalikke ohte töökohal. Vahel muutub aja jooksul töö iseloom, käsiteldavate ainete koostis või kasutajate eelistused.
  • Vältige üleliigseid oste ja varusid: Ostke ainult neid isikukaitsevahendeid, mis on tegelikult vajalikud ja vastavad konkreetsetele töötingimustele. Ettevõtetes, kus töötab 50 inimest ja enam, on mõistlik kasutada jaotuskapisüsteeme (PPE vending), et suunata töötajad iseteenindusse ja anda kapi varustamise eest (toodete piisavus, tellimine ja kapi täitmine) vastutus teenusepakkujale.

Investeerimine kvaliteetsetesse isikukaitsevahenditesse ja töötajate turvalisuse tõstmine ei ole ainult kulude kokkuhoid, vaid ka ettevõtte vastutustundliku käitumise näitaja. Paremad töötingimused suurendavad töötajate rahulolu ja produktiivsust, mis omakorda võib parandada ettevõtte üldist tulemuslikkust.

Seotud uudised

Baltimaade suurim kvaliteetsete käsitööriistade hulgimüüja Toolmarketing saab nimeks Werkado

15.02.2023

Kaida

Loe edasi
Werkado ja Mechanix Wear alustasid koostööd Benediktas Vanagase meeskonnaga

16.12.2022

Kaida

Loe edasi
Kvaliteet=kokkuhoid isikukaitsevahendute puhul. Kuidas nii?

Kaida

Loe edasi
Valmistume talveks valides hooajaks sobivad töökindad

10.10.2023

Kaida

Loe edasi