Valmistume talveks valides hooajaks sobivad töökindad

Külmal ajal õues töötades tuleks eriti suurt tähelepanu pöörata kinnaste kvaliteedile ja omadustele. Et tagada kätele piisav soojus, mugavus ja ohutus külmades tingimustes, selleks panime kokku mõned omapoolsed soovitused.

Tõime välja viis punkti, mida tasuks valiku tehes silmas pidada ning ka mõned enim levinud vead, mida vältida.

Vali talvel õues töötamiseks õigete omadustega kindad

Vooder ja soojustus

  • Vali kindad, mis on tehtud hea soojuspidavusega materjalist. Voodris võiks olla kasutatud näiteks materjali Thinsulate™, fliisi, ekstreemsemates oludes isegi sulgi. Mida rohkem erinevaid kihte, seda soojem kinnas on.
  • Arvestage sellega, millises temperatuurivahemikus hakkate tööle. Professionaalsetel töökinastel on märgitud kraadid, mille puhul talvekindad sooja peavad.
Mechanix Wear talvekindad

Vee- ja tuulekindlus

  • Kõige parem oleks valida nii vee- kui tuulekindlast materjalist talvekindad, et käed püsiksid niiskuse ja külma eest kaitstud.
  • Eelista näiteks Gore-Tex materjali, mis pakub suurepärast veepidavust, kuid on seejuures mõnusalt hingav materjal.

Tundlikkus ja haarduvus

  • Osavust nõudvate ja peenemate detailidega töötamiseks veenduge, et kindad tagaksid piisava tundlikkuse ja haarduvuse, et tööriistu ja seadmeid mugavalt käsitseda.
  • Eelistage libisemise vältimiseks tekstuursete peopesade ja sõrmedega kindaid või haarduvust parandavate materjalidega kaetud kindaid.
  • Päris paljudel tänapäevastel talvekinnastel on ka puutetundlikkus, mistõttu ei pea neid telefonile vastamisel vahepeal käest ära võtma.

Vastupidavus ja kaitse

  • Intensiivse kasutuse puhul eelistage vastupidavaid materjale, nagu näiteks nahk või tugevdatud sünteetilised kangad, mis taluvad suuremat hõõrdumist.
  • Vajadusel valige turvalisuse tõstmiseks lisafunktsioonidega kindad. Mõnedel spetsiaalsetel kindamudelitel on tugevdatud sõrmeotsad või lisatud sõrmenukkidele kaitse. On olemas torke- ja lõikekindlad materjalid (enam kasutuses näiteks militaarvaldkonnas, jahinduses jt valdkonddes, kus terariistadega kokkupuude igapäevane).

Hea istuvus ja mugavus töötamisel

  • Vali õige suurusega kindad, mis istuvad ideaalselt kätte. Liiga kitsad või hoopis suured kindad ei pea sooja ja on kohmakad, takistades mugavalt töötamist.
  • Võimalusel eelista mansettide, randmekinnituste või tugevate soonikutega kindaid, et külm õhk ja lumi ei pääseks kindasse. Nii on ka mugavam neid vahepeal ära võtta ja tagasi panna.

Professionaalid peaksid talvekinnaste valimisel alati arvestama oma konkreetse töökeskkonna ja tööülesannetega, et need pakuksid vajalikku kaitset ja kasutusmugavust, tegemata seejuures järeleandmisi funktsionaalsuse osas.

Vaata ülevaadet, millised talvekindad Werkado tellimiskeskuses algavaks hooajaks valikus on.

Telli soojad kindad kohe, et esimese lume saabumisel ei oleks vaja mööda kaubandusvõrku vajalikke mudeleid ja suurusi taga otsida!

Seotud uudised

Baltimaade suurim kvaliteetsete käsitööriistade hulgimüüja Toolmarketing saab nimeks Werkado

15.02.2023

Kaida

Loe edasi
Werkado ja Mechanix Wear alustasid koostööd Benediktas Vanagase meeskonnaga

16.12.2022

Kaida

Loe edasi
Valmistume talveks valides hooajaks sobivad töökindad

10.10.2023

Kaida

Loe edasi
Nõuanded maalrile, miks tasub investeerida kvaliteetsesse töövalgustisse

09.10.2023

Kaida

Loe edasi